WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Akoestische isolatie: de expertise van D&D Isolation

Akoestische isolatie

Akoestische of geluidsisolatie heeft tot doel de verspreiding van geluid in een gebouw of een ruimte te beperken, om u een maximale rust te garanderen. Het wordt toegepast bij isolatiematerialen waarvan de akoestische prestaties extra belangrijk zijn en gaat vaak hand in hand met thermische isolatie. Ons akoestisch isolatiebedrijf voert voor u het volgende uit:

  • Geluidsisolatie van muren of scheidingswanden;
  • Geluidsisolatie van een hele kamer;
  • Geluidsisolatie door het plafond;
  • Geluidsisolatie van vloeren;
  • Geluidsisolatie van ramen en andere openingen.
Heeft u een geluidsisolatie project?

Neem contact op

BESCHERM UZELF TEGEN LAWAAI VAN VERSCHILLENDE BRONNEN

Geluidsisolatie in België: tegen alle vormen van geluidsoverlast.

Of u nu in een appartement woont of in een vrijstaande woning in Vlaanderen of Wallonië, verschillende geluiden komen zowel van buiten (buren) als van binnen (kamers in dezelfde woning).

Luchtgeluid

Of u nu in een appartementsgebouw woont of in een vrijstaande woning in Vlaanderen of Wallonië, verschillende geluiden komen zowel van buiten (buren) als van binnen (kamers in dezelfde woning).

geluidsoverlast-isolatie

Contact geluid

Dit zijn geluiden die u rechtstreeks waarneemt als gevolg van contact tussen twee vaste objecten. Ook bekend als contactgeluid, verwijst het voornamelijk naar het geluid van voetstappen of vallende voorwerpen.

Trillingen van apparatuur

Sommige geluiden worden door u waargenomen als gevolg van hun geleiding, in de vorm van geluidsgolven, door uw muren of vloeren. Hoewel ze ook uit naburige flats kunnen komen, hebben ze vooral te maken met uw huisinstallaties (verwarmingsketel, ventilatie, airconditioning, leidingen, enz.).

Welke geluiden storen u?

Ons geluidsisolatiebedrijf biedt de oplossing.

Vraag uw gratis offerte aan.

ISOLEER AFHANKELIJK VAN DE OORSPRONG VAN HET LAWAAI

Geluidsisolatiewerken afstemmen op het soort lawaai

Het lawaai waartegen u zichzelf wilt beschermen, kan afkomstig zijn van uw eigen huis of van een naburig huis. Er moet zorgvuldig worden nagedacht over de geluidsisolatie voordat deze wordt uitgevoerd, zodat duidelijk is welke onderdelen van het gebouw geluiddicht moeten worden gemaakt.

Van buitenaf

Asymmetrische glasopbouw in ramen is zeer doeltreffend om het lawaai van het wegverkeer of het geluid van stemmen van buitenaf te verminderen. Versterkte beglazing is zelfs nog doeltreffender, omdat zij geluiden tot 40 dB volledig kan tegenhouden. Muurisolatie van binnenuit is in sommige gevallen ook aan te bevelen. Voor de beste resultaten, vooral als u lawaaierige buren boven u heeft, is plafondisolatie ook een goede optie.

Van binnenaf

Is uw behoefte aan geluidsisolatie meer gerelateerd aan lawaai in uw huis? In dat geval kan muurisolatie noodzakelijk zijn. Er worden sandwichpanelen of isolerende pleister gebruikt.

Leidingen kunnen worden omhuld met buisisolatie van polystyreen of schuim als deze het lawaai veroorzaken. Ter bescherming tegen machinegeluiden bevelen wij het plaatsen van wasmachines, vaatwassers en andere apparatuur op anti-vibratiematten aan.

Wij identificeren de juiste oplossingen voor uw situatie.

Neem contact op met D&D Isolatie voor uw geluidsisolatie.

GELUIDSISOLATIE: WIJ ISOLEREN ALLE ONDERDELEN VAN UW HUIS

Hoe worden geluidsisolatiewerkzaamheden uitgevoerd?

De aard van het lawaai, de oorsprong en de intensiteit ervan zijn van invloed op het soort geluidsisolatie dat moet worden uitgevoerd. In elk geval kunnen onze specialisten in geluidsisolatie op elk bouwelement ingrijpen, zodat lawaai uw rust niet langer verstoort.

Geluidsisolatie van vloeren

Bij werkzaamheden op de vloer van uw flat of huis kunnen de vaklieden van ons geluidsisolatiebedrijf een geluidsabsorberende bedekking leggen (dik tapijt, beweegbaar parket, enz.). Afhankelijk van de eisen van de uitvoering, kunnen wij naast de bekleding ook een isolerende plaat plaatsen. Dit proces levert uitstekende resultaten op in termen van geluidswering.

Geluidsisolatie van muren

Ons geluidsisolatiebedrijf werkt ook aan muren en scheidingswanden. In dit geval gebruiken wij sandwichpanelen die wij aan elkaar lijmen en die in dikte variëren van 4 tot 10 cm. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan de gebruikte akoestische isolatie ook in de vorm van gipsplaat of in combinatie met een metalen frame worden aangebracht.

Plafond isolatie

Lees meer over geluidsisolatie van plafonds

Dit vereist meestal de installatie van een verlaagd plafond. Wij installeren dit door isolatiemateriaal bij het plafond aan te brengen, om u te beschermen tegen lucht- en structuurgeluid dat u via uw plafond bereikt.

Hoeveel kost geluidsisolatie?

De prijs van geluidsisolatie hangt af van de te isoleren elementen (muren, vloeren of plafonds, enz.), en het gebruikte isolatiemateriaal. Glaswol is een van de duurste materialen, omdat het geluid doeltreffend absorbeert. Steenwol is geschikt als het werk geluids- en warmte-isolatie moet combineren. Lichtgewicht polyurethaancomposietschuim is ook een goed alternatief.

Wij helpen u het budget en uw behoeften te identificeren.

Vraag een offerte aan voor uw akoestische isolatie.

4.7/5 - (13 stemmen)