WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Experts in buitenmuur isolatie

buitenmuur isolatie

Ook bekend als externe thermische isolatie heeft het isoleren van de buitenmuur over het algemeen betrekking op de gevel van een huis. De operatie bestaat uit het bedekken van een buitenmuur met isolatie, met als doel de warmte-uitwisseling tussen binnen en buiten te reguleren. Dankzij deze isolatiewerkzaamheden geniet u van extra comfort en bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Bij D&D Isolation, voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 

  • isolatie van buitenaf door mineraal of hydraulisch pleisterwerk 
  • isolatie aan de buitenkant met organisch gips
  • isolatie onder de gevelbekleding
  • isolatie onder de bakstenen bekleding
Wilt u uw buitenmuren laten isoleren?

Neem contact op met ons buitenmuur isolatiebedrijf!

nuttige werkzaamheden

De voordelen van buitenmuur isolatie

Wanneer moeten buitenmuren worden geïsoleerd?

Thermische isolatie van buitenaf is een goed idee als u van plan bent uw gevel te renoveren. Normaal gesproken wordt een aantal jaren na de bouw van het gebouw de renovatie uitgevoerd. Het is dan mogelijk dat de isolatie die vroeger was aangebracht, niet langer hetzelfde resultaat geeft. Krijg weer een perfect geïsoleerde gevel door de buitenmuren van uw huis opnieuw te laten isoleren.

Uiteraard zal een dergelijke ingreep, afhankelijk van het desbetreffende gebouw, even relevant zijn wanneer het gebouw oud is.

buitenmuur-isolatie-belgie
Wij werken aan buitenmuur isolatie op alle soorten muren

Vraag uw gratis offerte aan

Waarom is het nodig om thermische isolatie van buitenaf uit te voeren?

 

Uw buitenmuren functioneren als een schakel tussen binnen en buiten. Als gevolg daarvan zijn uw buitenmuren soms de bron van koudebruggen, waardoor warmteverlies optreedt.

Buitenmuren zijn gemiddeld verantwoordelijk voor 25% van het warmteverlies en het dak 30% van het warmteverlies. Het isoleren van de buitenmuren van een huis helpt dus deze tekortkomingen te verhelpen en de energieprestaties te verbeteren.

Dankzij deze ingreep zal ook het thermisch comfort voor de bewoners verbeteren. Ten slotte zorgen al deze factoren voor een waardestijging van uw eigendom, mocht u het willen verkopen of verhuren.

Heeft u een project voor buitenmuur isolatie in België?

Onze experts helpen u graag

UITGEBREIDE EXPERTISE

De verschillende soorten buitenmuur isolaties die wij uitvoeren

Isolatie van buitenmuren onder pleisterwerk

Wat is isolatie onder pleisterwerk?

Bij dit type kan na het aanbrengen van de gekozen isolatie, een buitenpleister worden gebruikt om de gevel een elegante uitstraling te geven. Er kunnen verschillende soorten pleisterwerk worden gebruikt, die worden gekenmerkt door hun weerstand tegen regen en verschillende weersomstandigheden.

Minerale pleister is een mengsel van kalk en cement. Dit materiaal wordt gespoten op de gevel en heeft vele afwerkingsmogelijkheden. Isolatie onder minerale pleister is perfect als u de buitenmuur al wilde verfen of renoveren. Als u voor minerale pleister kiest, houd dan rekening met hogere kosten dan andere methodes. 

Daarentegen is organische bepleistering veel betaalbaarder. De optie organisch pleisterwerk (of dikke plastic coating) is minder duur. Er is dan wel minder variatie, maar zorgt niet voor minder charme. 

Wat is isolatie onder gevelbekleding?

Voor deze variant worden de isolatiematerialen gewoonlijk verpakt in panelen of rollen. De rollen of panelen worden vervolgens op de muur gelegd en gecombineerd met een framewerk om een bekledingsstructuur op te zetten. De bekleding kan gemaakt zijn van metaal, PVC of hout.

Isolatie onder gevelbekleding

Isolatie onder gevelstenen

Wat is isolatie onder gevelstenen?

Gevelstenen zijn populair vanwege hun esthetische waarde en hun lichtheid. Bij het isoleren van buitenmuren die met gevelstenen moeten worden afgewerkt, is een draagconstructie voor de bekleding niet nodig. Gevelstenen kunnen een origineel ontwerp hebben of echte bakstenen imiteren.

Wij kunnen u helpen het meest geschikte materiaal te kiezen

Vraag uw gratis offerte aan

WIJ WERKEN MET DE BESTE MATERIALEN

Welke materialen moeten worden gebruikt voor externe thermische isolatie?

De verschillende isolatiematerialen die verkrijgbaar zijn

Er zijn verschillende isolatiematerialen die op buitenmuren kunnen worden aangebracht. Resolschuim is een van de best presterende materialen. Steenwol staat bekend om zijn brandvertragende kwaliteiten.

Geëxpandeerd polystyreen is de goedkoopste en meest gebruikelijke optie. Voor de milieubewuste consument is houtvezel een milieuvriendelijk alternatief.

Profiteer van regionale steun voor uw isolatieproject

Wat uw budget ook is, u kunt financiele hulp krijgen bij uw isolatieproject in België. Het bedrag van de steun en de voorwaarden verschillen afhankelijk van de vraag of u in Vlaanderen, Wallonië of Brussel woont.

Wij zorgen voor alle nodige ondersteuning

Bel ons voor meer informatie

Notez ce page