WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Ecologische isolatie: de aanpak van onze experts

Ecologische isolatie

In principe is isolatiewerk altijd een milieuvriendelijke maatregel, omdat het energie bespaart en dus de uitstoot van broeikasgassen beperkt. Het is echter mogelijk om nog een stap verder te gaan door ecologische isolatie uit te voeren. In dat geval adviseren wij een beroep te doen op deskundigen zoals die van D&D Isolatie, experts in ecologische isolatie in België, om te isoleren met ecologische materialen:

  • Muren
  • Vloeren;
  • Dakbedekking;
  • De voorgevel;
  • Zolders;
  • Lage vloeren.
Wij hebben verstand van groene isolatie

Neem contact op

WERK DAT AAN STRENGE NORMEN VOLDOET

Ecologische isolatie, isolatie als geen ander

Definitie

De ecologische aspecten van isolatie houden verband met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Traditioneel worden zowel natuurlijke als kunstmatige materialen van minerale oorsprong gebruikt om een huis te isoleren. In het geval van natuurlijke of ecologische isolatie is het van essentieel belang dat uitsluitend ecologische materialen worden gebruikt. Ecologische isolatiematerialen maken een maximale bescherming van het milieu mogelijk.

Welke prijs?

Aangezien aan dit type isolatie speciale eisen worden gesteld, is een van de eerste vragen hoeveel het kost. Is het niet onredelijk duurder dan traditionele isolatie? Het antwoord is nee! Allereerst hangt de prijs van groene isolatie, zoals bij alle isolatiematerialen, grotendeels af van het gebruikte type isolatie.

Niet alle organische isolatie is duurder dan andere vormen van isolatie; sommige zijn goedkoper dan minerale isolatie, andere zijn duurder. Gemiddeld bedraagt het prijsverschil tussen natuurlijke en traditionele isolatie slechts ongeveer +5% tot +10%. De prijs van ecologische isolatie in België schommelt tussen ongeveer 40 en 90 euro per m².

Zoals voor alle isolatiewerken, kent de Belgische overheid premies toe voor ecologische isolatie. Het bedrag van deze subsidies varieert naar gelang van uw regio en de thermische en akoestische isolatieprestaties van het gebruikte materiaal.

Wilt u op een milieuvriendelijke manier isoleren?

Vraag een gratis offerte aan

ECOLOGISCHE ISOLATIE, BELANGRIJKSTE ELEMENTEN VAN ECOLOGISCHE ISOLATIE

Wat voor soort isolatie gebruikt ons ecologisch isolatiebedrijf?

Zorg ervoor dat u kwalitatief hoogstaand materiaal kiest

Ongeacht de aard van de isolatiewerkzaamheden blijft een gouden regel van kracht: de te gebruiken materialen moeten uitstekende prestaties leveren. De isolatiewaarde, de thermische vertragingstijd of de warmteweerstand zijn enkele van de factoren die worden geanalyseerd bij de keuze van een ecologisch isolatiemateriaal.

De bijzonderheden van uw situatie zijn ook van invloed op het soort natuurlijke isolatie dat moet worden aangebracht of ingeblazen. Naargelang u de voorkeur geeft aan geluidsisolatie of thermische isolatie, zal de ideale isolatie die door onze vaklui wordt gebruikt, variëren. Het is uiteraard mogelijk om zowel thermische als akoestische isolatie na te streven. De prijs van uw ecologische isolatie zal dan iets hoger liggen.

Houtvezel

Deze isolatie wordt gerealiseerd door de vezels van verschillende houtsoorten samen te persen. Het wordt geleverd in de vorm van halfstijve of stijve panelen. Houtvezelplaten kunnen worden gebruikt voor isolatiewerkzaamheden op daken, buiten- of binnenmuren, vloeren, enz.

Schapenwol

Deze milieuvriendelijke isolatie wordt verkregen van specifieke schapensoorten, waarvan de wol een zekere weerstand kent. Schapenwol wordt gewoonlijk verpakt op rollen. Deze worden dan uitgerold om plafonds, zolders, muren, enz. te isoleren.

Cellulosewatten

Over het algemeen wordt cellulosewatten in de vorm van schuim geproduceerd door middel van een proces waarbij papier wordt gerecycleerd. Het is een natuurlijk isolatiemiddel dat perfect geschikt is voor oppervlakken die niet gemakkelijk toegankelijk zijn, zoals verloren zolders of spouwmuren, en dat wordt aangebracht door blazen of inblazen.

Naast deze drie belangrijkste isolatiematerialen gebruiken onze ambachtslieden ook kurk, grasvezel en hennepwol om tot een milieuvriendelijke isolatie te komen.

Welke milieuvriendelijke isolatie is geschikt voor uw project?

Laten we het eens hebben over uw groene isolatie project. Neem contact met ons op!

ECOLOGISCHE ISOLATIE: EEN COMFORTABELER HUIS EN EEN BESCHERMD MILIEU

Wat zijn de voordelen van natuurlijke isolatie?

Isolatie met verantwoorde materialen

Voor de uitvoering van natuurlijke isolatiewerken gebruikt ons ecologisch isolatiebedrijf natuurlijke materialen die in België geproduceerd worden, en zo dicht mogelijk bij uw woning. Wij zorgen ervoor dat de isolatie die voor uw werkzaamheden wordt gebruikt, niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook tijdens het transport weinig impact heeft op het milieu.

Bovendien zijn ecologische isolatiematerialen meestal composteerbaar of recycleerbaar, en veroorzaken ze geen oogirritatie of jeuk aan de huid.

Meer comfort thuis

Isolatiewerken zullen uw woning in alle seizoenen aangenamer maken om in te wonen. De uitwisseling van warmte tussen binnen en buiten wordt beter geregeld, wat helpt om de binnentemperatuur te stabiliseren.

U bespaart geld

Als de natuurlijke isolatie door onze vakmensen is aangebracht, wordt het warmteverlies beperkt. Dit betekent dat u steeds minder vaak verwarming of airconditioning nodig heeft. Daardoor zullen uw energierekeningen lager uitvallen.

besparen-ecologische-isolatie
Geniet van de voordelen van ecologische isolatie!

Neem contact met ons op

4.7/5 - (13 stemmen)