WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Uw specialist voor zolder isolatie in België

zolder isolatie

De zolder is een geweldige plek om dozen met oude spullen op te bergen of om er een gezellige kleine leefruimte te creëren. Het enige nadeel is de hoge energierekeningen als u uw zolder niet heeft geïsoleerd. Met meer dan 25 jaar ervaring in isolatie in België, biedt ons zolder isolatie bedrijf u:

 

  • zolder isolatie via de vloer
  • zolder isolatie via het schuine dak
  • zolder isolatie via de vloer en het dak
  • ontoegankelijke zolderruimte
  • toegankelijke zolderruimte
Wat zijn uw behoeften op het gebied van zolder isolatie?

Bel met onze experts

ZOLDERS ISOLEREN, EEN PRIORITEIT

Waarom is het belangrijk om uw zolder te isoleren?

Bespaar geld op uw stookkosten

De zolder is een onbewoonbare holle ruimte net onder een dak. Aangezien deze slechts in beperkte mate benut kan worden, worden zolders vaak (ten onrechte) verwaarloosd. Toch beïnvloeden ze ongemerkt je dagelijks leven.

Warmteverlies via verloren zolderruimte is verantwoordelijk voor 20% tot 30% van het energieverbruik. Wanneer een goede zolder isolatie wordt uitgevoerd, wordt uw energiebehoefte voor het regelen van de binnentemperatuur direct omlaag gebracht.

Al met al worden uw energierekeningen lager en verkleint u uw ecologische voetafdruk.

Genieten van een comfortabele woning in alle seizoenen

Er gaat niets boven een comfortabel huis dat een oase van rust is. Daarvoor is een goede isolatie net zo belangrijk als het plaatsen van stijlvolle meubels en huishoudelijke apparaten die het leven gemakkelijker maken.

Door uw zolder te isoleren, zorgt u ervoor dat de koelte in uw huis tijdens de zomer optimaal behouden blijft. In de winter houdt zolder isolatie uw huis zo lang mogelijk warm.

Verhoog de waarde van het huis en ontvang premies

Isolatie verhoogt de waarde van uw woning, mocht u besluiten het huis of appartement te verhuren of te verkopen. Het comfortniveau dat door de isolatie wordt gegarandeerd, is een krachtig argument om kopers of huurders ervan te overtuigen meer te betalen.

Wat denkt u over steun ontvangen terwijl u uw eigen huis opknapt? De Belgische regeringen bieden u zo’n kans. Zij kennen, onder bepaalde voorwaarden, premies toe aan huiseigenaren die hun zolder laten isoleren.

bespaar-geld-energiebesparing
U verdient ten allen tijde een comfortabel huis

Bel ons voor uw zolder isolatie

WIJ PASSEN ONS AAN UW SITUATIE AAN

Onze diensten om uw zolder te isoleren, in welke toestand deze zich ook bevindt

1- De zolder van een gebouw voor de eerste keer isoleren

Het is altijd de moeite waard te bedenken met welke ongemakken u te maken kunt krijgen als u een huis bezit. Staat u op het punt een gebouw op te knappen? Dit is dan het ideale moment voor alle werkzaamheden die zullen bijdragen aan optimaal comfort. Onze isolatiespecialisten zullen de structuur van uw zolder analyseren, om vervolgens de juiste isolatie uit te voeren.

De professionals van D&D Isolatie zijn ook in staat om de verloren zolderruimte van een oud gebouw te isoleren tijdens een renovatie.

2 - Vervangen van natte of verdichte isolatie

Afhankelijk van het soort isolatie, kan deze in de loop der jaren verschillende vormen van aantasting ondergaan. Als uw zolder isolatie bijvoorbeeld is gemaakt van minerale wol (steenwol of glaswol), kan vocht op den duur de structuur ervan aantasten. De prestaties zullen dan afnemen.

Als u sporen van vocht of water opmerkt, kunnen wij de isolatie van uw zolder onder handen nemen. Deze sporen kunnen worden veroorzaakt door het weer, een lekkende leiding of condensatie van de stoom binnenin.

Isolatie verslechtert ook door inklinking (wanneer isolatie onder zijn eigen gewicht wordt samengedrukt). Het resultaat is dat de isolatie dunner is en minder goed isoleert. Als u dit effect op uw zolder opmerkt, kunnen onze isolatieprofessionals de bestaande isolatie optimaliseren of uw verloren zolder volledig herisoleren. U zult snel weer een uitstekend niveau van comfort in uw huis bereiken.

3 - Slecht uitgevoerde isolatie corrigeren

Ruwe isolatie geeft slechte resultaten. Dit is soms het geval bij eenlaagse rolisolatie, wanneer de rollen minerale wol niet worden versneden voordat ze worden gelegd. Dit resulteert in een golfverschijnsel, dat ons zolder isolatiebedrijf in België voor u kan corrigeren om de doeltreffendheid van uw isolatie te herstellen.

Wij analyseren uw (verloren) zolderruimte en voeren een isolatie op maat uit

Vraag nu uw offerte aan

WIJ ISOLEREN UW ZOLDER OP BASIS VAN UW WENSEN

Wat doet u met uw zolder? Afhankelijk van het volgende wordt het type isolatie gekozen.

Als het gaat om het isoleren van uw zolder, speelt het gebruik van de zolder een grote rol bij de beslissingen die u neemt. Het is belangrijk om dit essentiële element in gedachten te houden. Net als bij dakisolatie, muurisolatie of gevelisolatie is het doel van thermische isolatie van de zolder om energie te besparen en tegelijkertijd het comfort binnenshuis te maximaliseren.

Het is belangrijk om stil te staan bij de gewenste uitkomsten van de zolder isolatie. Als u het minder essentieel vindt om wooncomfort op zolder te ervaren, omdat u deze ruimte alleen gebruikt als een berging, bijvoorbeeld, dan kunt u het beste kiezen voor vloerisolatie. Bij deze isolatie zal het warmteverlies voor andere delen in het huis wel worden beperkt. Als u van plan bent om een slaapkamer van de zolder te maken, isoleer uw zolder dan wel via het dak. Voor de meest optimale uitkomst zal u zowel het dak als de vloer kunnen isoleren.

Wilt u energie besparen door uw zolder te isoleren?

Neem contact op met D&D Isolation

UITGEBREIDE EXPERTISE

Onze werkzaamheden omvatten alle soorten zolder isolatie

Ingeblazen isolatie in bulk

Wat is losse vulling isolatie?

Dit type zolder isolatie wordt aanbevolen voor ontoegankelijke verloren zolders. Onze technici gebruiken een machine om de isolatie in schuimvorm te spuiten. Dankzij de kracht van de machine en de vakkundigheid van onze experts, bereikt de isolatie elke hoek van uw zolder. Deze techniek is niet erg veeleisend en u profiteert van doorgaans lage prijzen voor zolder isolatie.

 

Wat is minerale wol isolatie op rol?

Wanneer de zolder toegankelijk is, is het aanbrengen van isolatierollen doeltreffend om alle koudebruggen te bedekken.

Een eerste laag wordt rechtstreeks tussen de balken gelegd. Hierdoor blijven er echter luchtspleten over die warmteverlies kunnen veroorzaken. Vervolgens wordt een tweede laag aangebracht om deze luchtspleten te dichten. Isolatie met minerale wol op rollen maakt vrije keuze van de dikte mogelijk.

Isolatie in panelen is gebaseerd op dezelfde principes, behalve dat de isolatie moet worden gesneden om in de zolderruimte te passen. Deze methode is het meest effectief.

Isolatie met mineraal
wolrollen

De zolder isoleren via de vloer

Wat is zoldervloerisolatie?

Het heeft weinig zin om uw zolder te verwarmen als u daar niet vaak bent. Daarom is het isoleren van uw zoldervloer een goede oplossing om de warmte te bewaren in de rest van uw huis. Daarnaast is dit ook een relatief goedkope optie.

  • Isolatie met een houten draagconstructie: deze vorm van isolatie is geschikt voor zolders die geen stevige vloeren hebben. Om dit mogelijk te maken, wordt het isolatiemateriaal tussen de balken aangebracht. Om het risico van condensatie te beperken, wordt ook een dampscherm aangebracht. Houten panelen, polyurethaanschuim of minerale wol zijn hier de isolatiematerialen die worden gebruikt.
  • Isolatie met een stevige draagstructuur: indien uw zoldervloer stevig is, kan de isolatie van de vloer worden uitgevoerd door middel van een stevige draagstructuur. Hier begint het proces met het aanbrengen van een dampremmende folie. Daarna worden de panelen van de harde isolatie gelegd. Indien u de voorkeur geeft aan minerale wol boven harde isolatie, zal de plaatsing van een houten frame vereist zijn. Dit zal wel de kosten van uw zolder isolatie verhogen.

Wat is zolder isolatie via het dak?

Als u van plan bent om van uw zolder een slaapkamer, speelkamer of kantoor te maken, dan raden wij u aan om te kiezen voor dakisolatie. Bij deze methode zal het warmteverlies zo veel mogelijk worden beperkt. Deze methode is een goede optie als u van plan bent om de zolder regelmatig te gebruiken. Onze zolder isolatiespecialisten in België isoleren het dak dan van binnenuit of van buitenaf. Als u via het dak gaat isoleren, dan kunt u:

  • Dakisolatie van binnenuit: voor dit type isolatie kan als isolatiemateriaal glaswol of steenwol worden gekozen, aangebracht in een dikte van 15 tot 20 cm. De toepassingstechniek is afhankelijk van de verpakking van de isolatie (los, in platen, etc.). Indien nodig, worden de dakspanten vervangen. De installatie van de dampwerende folie is ook van essentieel belang.
  • Dakisolatie van buitenaf: isoleren van het dak van buitenaf is effectiever dan het isoleren van binnenuit. Bij dakisolatie van binnenuit blijven er soms nog kleine koudebruggen ter hoogte van de daksparren bestaan die een speciale behandeling vereisen. Daarnaast is er meer keuze in materialen voor dakisolatie van buitenaf. Indien u er voor kiest om het dak van buitenaf te isoleren, moet u wel rekening houden met een hogere prijs. 

Zolder isolatie via het dak

Wij bieden zolder isolatie aan die binnen uw budget past

Neem contact met ons op voor een analyse van uw wensen op het gebied van isolatie

Wat zijn de prijzen voor zolder isolatie?

Een zolder isolatiebedrijf inschakelen: het prijsoverzicht

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs van zolder isolatie. Het totale zoldervolume, en dus het vloer- en/of dakoppervlak zal van invloed zijn op het budget. Dan is er nog het soort isolatiemateriaal dat moet worden gebruikt, de apparatuur die moet worden gebruikt, etc. Uit een marktprijsanalyse blijkt dat de thermische isolatie van een zolder gemiddeld tussen €35 en €45 per vierkante meter kost.

De overheidsinstanties in België hebben premies ingevoerd voor huiseigenaren die isolatiewerkzaamheden willen laten uitvoeren. Deze subsidies variëren tussen €5 en €15/m², afhankelijk van de regio waar u woont, uw inkomen, de energiebesparing die de werkzaamheden zullen opleveren, etc.

Hoeveel zal uw zolder isolatie gaan kosten?

Vraag een gratis offerte aan

5/5 - (1 stemmen)