WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Thermische isolatie: service op maat

Thermische isolatie

Isolatiewerkzaamheden kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Of het nu te maken heeft met de structuur van de doorgangen of met de aard en de kwaliteit van bepaalde bouwelementen, warmteverlies veroorzaakt allerlei ongemakken.

Een goed uitgevoerde thermische isolatie verbetert het comfortniveau in uw huis en verlaagt uw energiefactuur. Doe een beroep op D&D Isolation, een thermisch isolatiebedrijf, voor professioneel uitgevoerd werk. Wij voeren thermische isolatie uit van :

muren;
dakbedekking;
de vloer ;
zolders ;
de gevel.

Wilt u uw huis laten isoleren?

Neem contact op

laat uw huis isoleren om u comfortabeler te voelen

Wat zijn de voordelen van thermische isolatie?

Meer comfort

Het eerste voordeel van isolatie is de atmosfeer in uw huis. Wanneer warmteverlies optreedt, bent u bijna volledig blootgesteld aan de kou of de warmte buiten. Zodra uw muren, dak en andere elementen geïsoleerd zijn, zal de binnentemperatuur veel beter zijn.

Interessante besparingen

Zodra de temperatuur in uw huis beter geregeld is, heeft u er meer controle over. Tijdens het winterseizoen hoeft u niet langer de radiatoren aan te zetten of de verwarming te laten draaien om een aangenaam wooncomfort te hebben. In de zomer is het ook niet nodig om de airconditioning op volle toeren te laten werken.

 

Aangezien deze apparaten minder hoeven te werken, verbruikt u minder elektriciteit en gas, zodat uw rekeningen lager zullen uitvallen. Als u weet dat daken verantwoordelijk zijn voor 25-30% van het warmteverlies en muren voor 20-25%, stelt u zich dan eens voor hoeveel u zult besparen!

Beter voor het milieu

Milieuvraagstukken worden steeds belangrijker in publieke debatten. Iedereen wordt verzocht een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. Vermindering van het elektriciteitsverbruik in uw huis betekent vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. U zult een ecologische stap zetten. Om dit aan te moedigen, kent de Belgische regering regelmatig premies toe voor thermische isolatiewerkzaamheden in België.

Aangezien de isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht, blijft de binnenruimte intact. Dit betekent dat u uw huis aan de buitenkant aanzienlijk kunt verbeteren, zonder negatieve gevolgen aan de binnenkant.

U verdient het om geld te besparen en in een comfortabel huis te wonen.

Vraag een gratis offerte aan

THERMISCHE ISOLATIE: EEN ZORGVULDIGE INGREEP

Wat is de procedure voor isolatiewerkzaamheden?

De thermische balans als eerste stap

Onze ingreep begint met een thermische audit. Dit houdt in dat wordt nagegaan of uw woning al dan niet voldoet aan de voorschriften van de EPB-regelgeving (Energieprestatie van Gebouwen) die in België van kracht is. Deze verordening schrijft onder meer de beperking van koudebruggen en ventilatie voor. Ook wordt een richtlijn aanbevolen voor energie-eisen, alsmede voor muurisolatie die aan bepaalde normen moet voldoen (maximaal warmteverlies dat niet mag worden overschreden en minimale warmteweerstand die moet worden nagestreefd).

 

Deze beoordeling geeft informatie over de bronnen van warmteverlies en over de te isoleren punten.

Then follows the isolation work

Na de thermische evaluatie, op basis van de verkregen resultaten, beginnen we met de daadwerkelijke isolatie. Onze teams beschikken over de nodige machines en uitrusting voor de binnen- en buitenmuren, alsook voor het dak en andere onderdelen. Onze werkzaamheden worden dan ook met de grootste zorgvuldigheid en in overeenstemming met de richtlijnen uitgevoerd.

Bovendien zorgen wij ervoor dat wij synthetische, minerale of natuurlijke isolatiematerialen gebruiken, afhankelijk van de situatie en uw budget. Glaswol, steenwol, cellulosewatten en schapenwol zijn bijvoorbeeld geschikt voor muurisolatie en voor dak- en zolderisolatie. Voor plafonds worden polyurethaan, perliet of polystyreen aanbevolen.

De prijs van thermische isolatie hangt af van de grootte van het te isoleren oppervlak, maar ook van het isolatiemateriaal dat u kiest.

Wat is uw budget?

Laten we uw thermisch isolatieproject bespreken.

ISOLATIEWERKZAAMHEDEN ZOALS VERLANGD

Wij isoleren alle onderdelen van uw huis

Chacune à son échelle, les composantes de votre maison entraînent d’importantes pertes de chaleur lorsqu’elles ne sont pas isolées. Chez D&D Isolation, en fonction des spécificités de votre bâtiment, nos artisans exécutent les travaux adaptés.

Muurisolatie

Hoe isoleren we muren?

Bij muren isoleren we van binnenuit of van buitenaf, rekening houdend met de constructie. Voor thermische isolatie van binnenuit kan gebruik worden gemaakt van isolatie in de vorm van panelen of schuim. Voor isolatie van buitenaf is een coating nodig voor de afwerking; wij isoleren onder gevelbekleding, beplating of pleisterwerk. Spouwmuurisolatie is ook een van onze specialiteiten.

Vloerisolatie volgens DD Isolatie

Afhankelijk van het type vloer dat u hebt, kunnen wij u isolatiediensten op maat aanbieden. Het kan gaan om het leggen van een enkele plaat of een zwevende plaat, het aanbrengen van isolatiepanelen, enz.

Vloerisolatie

Plafondisolatie

Lees meer over plafondisolatie

De wijze van de werkzaamheden hangt ook af van het soort plafond dat u hebt (verlaagd plafond, gelijmd plafond, enz.). Onze service bestaat uit het aanbrengen van isolatie in de spouw, onder het plafond of het verlijmen van isolatie direct op het plafond.

Wat u moet weten over dakisolatie

Afhankelijk van de beschikbare ruimte onder het dak, wordt dakisolatie soms van buitenaf uitgevoerd. De vakmensen van ons thermisch isolatiebedrijf plaatsen gewoonlijk isolatieplaten op het dak.

Als uw huis een zolder heeft, zullen de structuur en de grootte van de zolder van invloed zijn op het verloop van de werkzaamheden. We blazen schuimisolatie tegen het plafond, of we brengen isolatie rechtstreeks op de vloer aan met behulp van rollen of panelen. Deze laatste techniek geldt zowel voor verbouwde zolders als voor het aanbrengen van sarking of het leggen op de dakconstructie.

Afhankelijk van wat het thermische auditrapport aangeeft, zullen niet al deze delen van uw huis systematisch worden geïsoleerd.

Dak- en zolderisolatie

Welke onderdelen van uw gebouw moeten worden geïsoleerd?

Wij bieden u thermische isolatie op maat.

4.7/5 - (13 stemmen)