WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Spouwmuurisolatie: onze teams tot uw dienst

spouwmuurisolatie

Zelfs wanneer er een goede technische reden zou zijn voor de installatie van spouwmuren, heeft het het nadeel dat ze een aanzienlijk warmteverlies veroorzaken. Om energie te besparen, is het dus belangrijk om elke spouwmuur te isoleren. Bij D&D Isolatie, een spouwmuurisolatiebedrijf, isoleren we met verschillende isolatiematerialen, ongeacht het type constructie dat u heeft.

Wilt u een of meer muren isoleren?

Vraag nu uw gratis offerte aan.

achter uw wensen komen

Heeft uw huis spouwmuren? Moet u ze isoleren?

Herkennen van de aanwezigheid van een spouwmuur

Met bepaalde factoren kunt u de aanwezigheid van spouwmuren bevestigen of ontkennen.

Bouwplannen

U kunt onder andere de bouwtekeningen als leidraad gebruiken. Is hier sprake van een dubbelwandige muur met een spouw aan de binnenkant om vocht tegen te gaan? Dit is een spouwmuur, waarschijnlijk ongeïsoleerd als de constructie uit een bepaalde periode dateert (1920 tot 1975).

Bouwperiode

De bouwperiode is de andere factor die u kan vertellen of er al dan niet een spouwmuur aanwezig is. In de periode van 1920 tot 1972 was de techniek van het maken van spouwmuren zeer populair. De werkzaamheden werden echter uitgevoerd zonder isolatie; dit begon pas in 1975.

Muurdikte

Bovendien, als een muur 25 cm of meer dik is, is hij waarschijnlijk hol. De aanwezigheid van ventilatieroosters of ventilatiegaten in een gevel is meestal ook een aanwijzing voor het holle karakter van de muur.

Doe een beroep op onze professionals.

Voor elk spouwmuurisolatieproject analyseren wij eerst de te isoleren constructie.

KAN IK MIJN SPOUWMUREN ISOLEREN?

Weten of een spouwmuur geïsoleerd kan worden

Wegens bijzondere kenmerken moet de spouwmuur aan bepaalde voorwaarden voldoen om te kunnen worden geïsoleerd. De holte in de muur, de zogenaamde spouwmuur, moet ten minste 5 cm dik zijn. Deze tussenruimte zorgt ervoor dat de gebruikte isolatie zich daadwerkelijk binnen de dubbele wand kan verspreiden en zijn functie naar behoren kan vervullen.

1. Een muur die niet is opgevuld

Het is belangrijk dat de muur vrij is van rommel, zodat de isolatie gelijkmatig kan worden verdeeld en de spouwmuurisolatie optimaal is. Er bestaat echter een groot risico dat een te dunne wand te vol wordt.

2. Een doordringbare muur

Voor een doeltreffend spouwmuurisolatie is het ook van essentieel belang dat de buitenmuur waterdoorlatend is, zodat vocht regelmatig kan worden afgevoerd. Voor de te isoleren muren die blootgesteld zijn aan hevige regenval zal een waterafstotende behandeling nodig zijn voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij elk spouwmuurisolatieproject zal de prijs worden beïnvloed door een dergelijke behandeling en diverse andere mogelijke reparaties.

3. Een gevel in goede staat

Indien spouwmuren zich aan een gevel bevinden, moet de gevel in goede staat zijn voordat isolatiewerkzaamheden kunnen worden overwogen.

Komt uw spouwmuur in aanmerking voor isolatie?

Onze experts zullen uw vragen beantwoorden. Neem gerust contact op.

DE JUISTE TECHNIEK KIEZEN

Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd?

Analyseer de te isoleren spouwmuur

Om een spouwmuur te isoleren, voeren onze vakmensen een analyse van de muur uit alvorens met de werkzaamheden te beginnen. Het is belangrijk dat eventuele onvolkomenheden of gebreken die in de loop der tijd zijn ontstaan, eerst worden gecorrigeerd. Daarbij worden voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de isolatie doeltreffend is. Afhankelijk van de resultaten van deze controle moeten bepaalde handelingen worden verricht om de muren te herstellen.

Opstellen van een actieplan

Nadat de te isoleren spouwmuren zijn geanalyseerd en zo nodig gerepareerd, bestaat de tweede fase uit het plannen van de isolatie. Voor alle spouwmuurisolatie geldt in België, net als elders, dat de te gebruiken isolatie wordt aangebracht door speciaal daarvoor aangelegde gaten. Om te voorkomen dat de te isoleren spouwmuur wordt verzwakt, is het van belang dat deze openingen op intelligente wijze worden verspreid. Het plan helpt om de mogelijkheden te beoordelen en de te graven punten vast te stellen.

Spuit isolatie in de doorvoer

Het metselwerk van spouwmuren geeft ze een structuur die geschikt is voor isolatie. De spouw tussen de twee muren die de muur vormen, biedt een perfecte ruimte voor de isolatie. Door de in de vorige stap gemaakte gaten worden dan buizen gestoken om de isolatie van een bronmachine in de muur te leiden.

Voltooiing van spouwmuurisolatiewerkzaamheden

afronding-werk-isolatie-holle-wanden

Nadat de isolatie in de holle ruimte is aangebracht, vullen wij de gaten zorgvuldig op om te voorkomen dat ze in de toekomst koudebruggen zullen vormen. Onze werkzaamheden eindigen met een volledige oplevering van het bereikte isolatieniveau.

ZORGVULDIG GESELECTEERDE MATERIALEN

Welke isolatie is geschikt voor spouwmuren?

Er kunnen verschillende isolatiematerialen worden gebruikt om een spouwmuur te isoleren. Polystyreenkorrels bijvoorbeeld staan bekend om hun duurzaamheid en sterkte. Glaswol heeft dezelfde eigenschappen, terwijl polyurethaanschuim gewaardeerd wordt om zijn vermogen zowel geluid als warmte te isoleren.

De prijs van spouwmuurisolatie is meer of minder duur, afhankelijk van de gekozen isolatie.

4.9/5 - (9 stemmen)