WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Uw inblaasisolatie expert

inblaasisolatie

Bij inblaasisolatie wordt isolatiemateriaal via een inblaasmachine in holtes geblazen totdat ze deze gaten volledig hebben opgevuld. Deze methode is erg eenvoudig. Ons isolatiebedrijf in België voert de volgende inblaasisolaties uit:

 

  • verloren zolderruimtes
  • ontoegankelijke zolders
  • spouwmuren
  • overige onderdelen van gebouwen
Wij helpen u uit te zoeken welke isolatie aan uw wensen voldoet

Neem contact op met onze specialisten

Herkennen van de juiste mogelijkheden

Wanneer is inblaasisolatie nodig?

Spouwmuren

Spouwmuren bieden niet de juiste ondersteuning die nodig is voor normale isolatie. Indien de isolatie in andere vormen (platen, rollen, etc.) wordt gebruikt, kunnen er dus koudebruggen blijven. De verwachte energiebesparing zou dan niet worden gerealiseerd. Daarom is inblaasisolatie een goede oplossing.

Bij inblaasisolatie wordt er op verschillende plaatsen in de muur geboord. De isolatie wordt dan evenredig door de gaten geblazen, zodat de isolerende laag geleidelijk uitzet. Doordat er een adjuvant (een stof die de effecten van een andere stof kan versterken) wordt toegevoegd, wordt het risico van overmatige zwelling beperkt.

Heeft u ongeïsoleerde spouwmuren in uw huis?

Maak gebruik van onze inblaastechnieken

Verloren of ontoegankelijke zolders

verloren-zolder-isolatie

Om het meeste uit isolatie te halen, is de zolder een van de belangrijkste gebieden om in een huis te isoleren. Daarom is het belangrijk te weten welke stappen moeten worden genomen voor uw type zolder.

Verloren of ontoegankelijke zolders zijn vaak lastig te isoleren, omdat ze een bijzondere vorm kunnen hebben. Inblaasisolatie is dan de beste methode om de beste akoestische en thermische prestaties te verkrijgen. Dankzij de schuimstructuur past de inblaasisolatie zich aan elk van deze vormen aan, en dicht zij op doeltreffende wijze koudebruggen af.

Onze isolatie-experts zullen u voorzien van de juiste oplossingen

Informeer bij ons over het isoleren van uw verloren of niet toegankelijke zolder

Inblaasisolatie: prijzen

De kosten van inblaasisolatie

Zoals bij de meeste isolatiewerkzaamheden variëren de prijzen per regio. De mate van toegankelijkheid van de zolder of de moeilijkheid om in een spouwmuur te boren is ook van invloed op de kosten. Tenslotte zal het type isolatie van invloed zijn op de prijs. Voor inblaasisolatie in België betaalt u gemiddeld tussen €20 en €50 euro per vierkante meter.

Wanneer u inblaasisolatie kiest, kan de prijs hoog lijken. Gelukkig zijn er een aantal subsidies beschikbaar om een deel van de kosten weg te nemen.

Thermische isolatie van huizen heeft een enorme positieve invloed op het milieu. Een goed geïsoleerd gebouw verbruikt minder energie en heeft dus een kleinere ecologische voetafdruk. Om huiseigenaren aan te moedigen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, hebben regionale overheden subsidieregelingen ingevoerd. Indien u spouwmuren of verloren zolders laat isoleren door specialisten zoals ons isolatiebedrijf, kunt u een beroep doen op deze premies.

In het Waalse Gewest bijvoorbeeld ontvangt u, afhankelijk van uw inkomen, tussen €0,15 en €0,90 per bespaarde kWh. In de gewesten Brussel en Vlaanderen worden de premies berekend op basis van de geïsoleerde oppervlakte. Huiseigenaren in Brussel ontvangen tussen €8 en €75 per geïsoleerde vierkante meter, terwijl het inblazen van isolatie in Vlaanderen recht geeft op een premie van €4 tot €15/m².

Wij geven u een duidelijk overzicht van de kosten van de werkzaamheden

Vraag gratis uw offerte aan

ONMISKENBARE VOORDELEN

Wat zijn de voordelen van inblaasisolatie?

Een doeltreffende ingreep, met kwalitatief goede materialen

Een door het inblazen geïsoleerde spouwmuur zal gedurende vele jaren uitstekende prestaties leveren op het gebied van geluids- en warmte-isolatie. Hetzelfde geldt voor de zolder. Hiervoor worden steenwol, glaswol, kurk en andere materialen gebruikt.

isolatie-snel-effectief
Een snelle ingreep


Van alle isolatietechnieken is blazen de snelste. De blaasmachine stuurt de isolatie met minimale menselijke inspanning en maakt het mogelijk het werk in korte tijd te voltooien.

hele-jaar-seizoen-isolatie
Hoogwaardige isolatie in alle seizoenen

Dankzij de stevige isolatielaag die na het blazen wordt aangebracht, is de isolatie van uw huis in alle weersomstandigheden gegarandeerd. Uw woning blijft zowel in de winter als in de zomer comfortabel.

Is inblaasisolatie nodig in uw woning?

Vertrouw op onze expertise

5/5 - (1 stemmen)