WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Energie-isolatie: optimalisering van energieprestaties

ENERGIE ISOLATIE

Door energie-isolatiewerkzaamheden kan het warmte- of energieverlies van een woning (flat of huis) worden beperkt. Deze verliezen ontstaan door de aanwezigheid van koudebruggen op verschillende oppervlakken van het huis. Om deze verliezen te beperken, voeren onze deskundige vakmensen in België energie-isolatie uit van

 

  • muren;
  • lage vloeren en vloeren ;
  • het dak ;
  • plafonds.

 

Bent u van plan om uw woning te laten isoleren om energie te besparen?

Nog werkzaamheden gepland?

Wij hebben de nodige vaardigheden. Neem contact op met D&D Isolatie.

Wat is energie isolatie?

Energiebesparende isolatie

Energie isolatie is een onderdeel van energierenovatie. Kieren tussen muren kunnen leiden tot tocht.

Energie isolatie: een dubbele definitie

Energie isolatie is vergelijkbaar met thermische isolatie. Koudebruggen sluiten, zodat warmte niet meer ontsnapt, is een vorm van thermische isolatie. Aangezien warmte een vorm van energie is, kan een isolatieproject om warmteverlies tegen te gaan energie isolatie worden genoemd.

 

Het zorgt er ook voor dat u de hoeveelheid energie (gas of elektriciteit) kan worden verminderd, omdat u minder vaak genoodzaakt bent uw huis te koelen of te verwarmen.  Aangezien de warmte-uitwisseling beperkt is, is de natuurlijke regulering van de binnenlucht belangrijker. U hoeft dus minder gebruik te maken van verwarming of airconditioning in uw kamers, en u bespaart energie.

Voordelen van energie isolatie in België

Door minder energie te verbruiken om de temperatuur in uw huis te regelen, kunt u uw gas- en elektriciteitsrekeningen verlagen. Aangezien verschillende onderdelen van uw flat of huis (muren, dak, lage vloer, ramen, zolder, enz.) een bron van energieverlies zijn, kunt u met isolatiewerkzaamheden tientallen euro’s per jaar besparen.

De verbetering van het comfort in uw woning, in alle seizoenen, is ook een van de positieve aspecten van deze werkzaamheden. Ons isolatiebedrijf in België werkt aan verschillende bouwelementen, zodat u over een comfortabelere woning beschikt.

Ten slotte kent de Belgische regering energiepremies toe voor alle energierenovaties. Energie-isolatiewerkzaamheden zijn niet alleen in vele opzichten gunstig voor u, maar besparen u ook geld.

Heeft u een energie isolatieproject?

Doe een beroep op ons isolatiebedrijf in België.

TECHNIEKEN VOOR ENERGIE EFFICIËNTE MUURISOLATIE

Wat houdt muurisolatie in?

Muren zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20 tot 25% van het energieverlies. Om deze verliezen te beperken, isoleren onze teams de muren van binnenuit of van buitenaf, afhankelijk van de architectuur van uw huis.

Moet je van binnen of van buiten isoleren?

Wanneer u ons uw project voorlegt, is de keuze om uw muren van binnenuit of van buitenaf te isoleren één van de eerste dingen die de vakmannen van ons isolatiebedrijf in België in overweging nemen.

Als u in een huis woont met een gevel waarvan de binnenkant in direct contact staat met een van uw woonkamers, is isolatie van buitenaf over het algemeen de beste optie. Aangezien de gebruikte isolatie een bepaalde hoeveelheid ruimte in beslag zal nemen, zal het isoleren van binnenaf afhangen van de woonruimte in uw flat.

Hoe de muurisolatie wordt uitgevoerd

De prijs van energie-isolatie hangt gedeeltelijk af van het soort isolatie dat u kiest. Afhankelijk van het soort isolatie en de vorm die het aanneemt (schuim, panelen, enz.), kunnen de isolatiemethoden die wij gebruiken variëren.

Uw muren kunnen worden geïsoleerd met verschillende isolatiematerialen: schapenwol, glaswol, houtvezel, enz. Aangezien het erom gaat energieverliezen te beperken, bevelen wij in de eerste plaats isolatiematerialen met een uitstekend thermisch vermogen aan.

Als de isolatie in de vorm van schuim is, leggen we eerst een dubbele wand als we de muurisolatiewerken van binnenuit uitvoeren. Het schuim wordt dan in de ruimte tussen de muur en de extra muur geblazen.

Hoeveel zal het isoleren van uw muren kosten?

Vraag uw gratis offerte aan.

DAK- EN PLAFONDISOLATIE, EEN ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN ENERGIE ISOLATIEWERKZAAMHEDEN

Hoe moeten daken en zolders geïsoleerd worden?

In de meeste gevallen blijkt uit een analyse dat het dak en de zolder (lege ruimte onder het dak) verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van het warmteverlies in een flat of huis. In het kader van een energierenovatie is de isolatie van deze elementen dan ook van cruciaal belang.

Dak- en plafondisolatie

Dak- en plafondisolatie, wat is het?

Thermische of energie isolatie van daken en plafonds omvat het aanbrengen van een of meer lagen isolatie om het energieverlies van het dak of de zolder te beperken. Aangezien deze ruimten vaak moeilijk toegankelijk zijn, vooral in het geval van verloren zolders, is professionele hulp nodig om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd.

Welk isoleermateriaal moet worden gebruikt?

Afhankelijk van de structuur van het dak, de zolder of het plafond, gebruiken we meestal isolatie in platen of rollen. Deze isolatie kan bestaan uit glaswol, steenwol of kurk. Indien nodig kan vooraf een verlaagd plafond worden aangebracht.

Wij houden rekening met uw budget en de energieprestaties die u zoekt om de perfecte isolatie voor uw project te kiezen.

Energie isolatie

Welke delen van uw huis wilt u isoleren?

Praat met onze experts. 

4.7/5 - (13 stemmen)