WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Binnenmuur isolatie

binnenmuur isolatie

Bijna vergelijkbaar met het dak veroorzaken de muren een aanzienlijk warmteverlies. Het isoleren van de binnenmuren, alleen of samen met het isoleren van de buitenmuren, helpt om dit warmteverlies te verminderen. Deze oplossing voor thermische isolatie wordt op grote schaal toegepast vanwege de eenvoudige uitvoering en de lage kosten. Ons isolatiebedrijf in België biedt u isolatie van binnenuit:

 

  • met een steunmuur
  • door directe toepassing van de isolatie 
  • met tussenliggende draagstructuur
Moeten de binnenmuren van uw huis geïsoleerd worden?

Neem contact op met onze isolatiespecialisten in België.

waar u rekening mee moet houden

Wanneer is binnenmuur isolatie geschikt?

Voor nieuwbouw

In nieuwe gebouwen wordt steeds vaker thermische isolatie van binnenuit aangebracht. Het maakt het mogelijk milieuvriendelijke huizen te ontwerpen en wordt op prijs gesteld vanwege de lage kosten.

zolder-isolatie-belgie
Heb je een nieuwbouwproject in ontwikkeling?

Wij kunnen u helpen om uw binnenmuren te isoleren

Voor een huis in renovatie

Het isoleren van de binnenmuren zal vooral interessant zijn wanneer u uw huis gaat renoveren. Deze oplossing is niet alleen snel en gemakkelijk te implementeren, maar ook veel rendabeler.

Binnenmuur isolatie is ook een goede optie als u de buitenmuren in tact wilt laten vanwege authentieke kenmerken van uw huis. Of wanneer architectonische eigenschappen van het gebouw externe isolatie ongeschikt maken (balkon, erker, etc.).

Bent u uw woning aan het renoveren?

De experts van D&D Isolation kunnen u helpen met de isolatie

Van binnen isoleren: alleen indien nodig

Het isoleren van de binnenmuren heeft een paar nadelen en is alleen een goede optie wanneer er weinig budget is of wanneer het isoleren van de buitenmuren geen optie is. Binnenmuur isolatie is namelijk minder effectief dan buitenmuur isolatie, want het reguleren van vocht is hier moeilijker. Bovendien moeten tijdens de werkzaamheden niet alleen de bewoners van de woning tijdelijk naar een andere plaats worden overgebracht, maar moeten ook stopcontacten, schakelaars en andere toebehoren worden verplaatst.

kwalitatieve service

Onze technieken om uw binnenmuren te isoleren

Directe toepassing van isolatie

Wat is directe muurisolatie?

Een van de methodes die hier gebruikt wordt, is gelijmde isolatie. Bij deze variant van binnenmuur isolatie wordt het isolatiemateriaal aangebracht in de vorm van panelen (bestaande uit pleisterwerk), de isolatie zelf en een dampscherm. Met behulp van een lijmmortel brengen onze isolatieprofessionals in België deze isolerende bekledingen aan op uw binnenmuren. Dit soort werk is echter alleen mogelijk als de muur vlak genoeg is.

Als de binnenmuur niet vlak is, wordt de isolatie aangebracht door het spuiten van schuimisolatie. Om uw interieur een nieuwe look te geven, wordt er vervolgens een coating over de isolatie aangebracht.

Wat is binnenmuur isolatie door middel van een draagconstructie?

Voor binnen isolatie kan het nodig zijn een houten of metalen frame te plaatsen om de isolatie te ondersteunen. Wij overwegen deze optie wanneer een binnenmuur meerdere mankementen vertoont aan zijn oppervlak, of te licht is om het gewicht van de isolatie te dragen. De isolatie kan vervolgens op verschillende manieren worden versterkt. De isolatie wordt tussen de balken van de constructie aangebracht, zodat deze niet rechtstreeks in contact staat met de muur. In het geval van binnenmuur isolatie zijn de kosten hoger wanneer een constructie nodig is, aangezien het werk langer duurt en meer inspanning vergt.

Het is bewezen dat er nog steeds koudebruggen worden veroorzaakt als er gebruik wordt gemaakt van constructies. Dit komt omdat er nog steeds gebieden zijn die niet kunnen worden geïsoleerd, zoals de gebieden waar de spijlen van het frame naar de muur zijn gericht. Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de isolatie te optimaliseren.

Isolatie door middel van draagconstructie

Wij kunnen u helpen het meest geschikte isolatietype voor uw project te bepalen

Vraag uw gratis offerte aan

MATERIALEN

Welke isoleermateriaal moet worden gebruikt?

Bij het isoleren van binnenmuren hangt het isolatiemateriaal dat moet worden gekozen af van zowel de gekozen techniek als de conditie van de gevel. Het is onder meer van belang ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal niet leidt tot het ontstaan van vochtige plekken door condensatie. Wij voeren de nodige controles uit voordat we zullen beginnen met de isolatiewerkzaamheden. Over het algemeen kunnen wij uw binnenmuren isoleren met cellulosewatten, polyurethaan, glaswol of steenwol.

Wij helpen u de ideale isolatietechniek te vinden

Neem contact met ons op om u te laten informeren

Notez ce page