WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Gevelisolatie experts tot uw dienst

Gevelisolatie

    Het aanbrengen van gevelisolatie is bedoeld om koudebruggen weg te werken en energieverlies te beperken door middel van het aanbrengen van minerale wol, hout of een ander isolatiemateriaal.

 

  • Ons bedrijf isoleert uw lekkende of slecht onderhouden gevel tijdens een renovatie.
  • Wij isoleren de gevels van huizen met geïsoleerde of ongeïsoleerde spouwmuren.
  • Wij werken aan de gevels van huizen met of zonder aangrenzende gebouwen.
Een geïsoleerde gevel optimaliseert uw welzijn en bespaart u geld

Neem contact op met onze specialisten op het gebied van gevelisolatie in België

EEN DIENST VOOR MEER COMFORT IN UW HUIS

Maak gebruik van onze gevelisolatie: wat levert het u op?

Energiebesparing

De isolatielaag die wij aanbrengen, bedekt de gevel volledig en elimineert zo de meeste koudebruggen in de buitenmuren. De lucht in uw huis zal optimaal worden beschermd en uw verwarmingsapparatuur zal minder energie verbruiken. Het is ook een financieel aantrekkelijke oplossing.

energie-besparing-milieu

Meer comfort en betere waterdichtheid

comort-woning-binnenisolatie

De voordelen van het isoleren van buitenmuren zijn het hele jaar door merkbaar. Dankzij een gemakkelijk te regelen binnentemperatuur is uw huis koeler in de zomer en warmer in de winter.

Gevelisolatie vormt een effectieve bescherming tegen vocht. De isolatie lost dus de problemen op met de afdichting die de gevel had kunnen verzwakken.

 

Verfraai uw huis en bespaar ruimte

Naast de temperatuurregulerende technische functie heeft de isolatie hier ook een elegante functie. Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt om een buitengevel thermisch af te werken. Elk van hen heeft een ontwerp dat een vleugje elegantie toevoegt aan uw buitenmuren, en dus aan uw huis.

Aangezien de isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht, blijft de binnenruimte ongewijzigd. Dit betekent dat u uw huis aan de buitenkant aanzienlijk verbetert, zonder dat u aan de binnenkant negatieve effecten ondervindt.

opfrissing-buiten-gevelisolatie
Heeft u een gevelrenovatie project?

Laat ons het isolatiewerk doen

VARIABELE KOSTEN

Hoeveel kost gevelisolatie in België?

De kwaliteit van de gevelbekleding die voor de isolatie van uw gevel wordt gebruikt, is van invloed op het totale kostenplaatje van de werkzaamheden. Metalen bekleding is bijvoorbeeld de duurste vorm van isolatie. Gips daarentegen is tegen lagere prijzen verkrijgbaar. Uw totale kosten zijn ook afhankelijk van de grootte van de gevel. Gemiddeld kost buitenisolatie tussen €100 en € 150/m², inclusief arbeidskosten.

In Vlaanderen, Brussel en Wallonië kennen de overheden subsidies toe aan huiseigenaren na isolatiewerkzaamheden. Deze premies zijn afhankelijk van het inkomensniveau van degene die opdracht geeft, tot de werkzaamheden, de mate van effectiviteit van de uitgevoerde isolatie, etc. Om deze te verkrijgen, is het noodzakelijk een beroep te doen op specialisten om het werk uit te voeren.

Wilt u uw gevel isoleren?

Wij helpen u uit te zoeken voor welke premies u in aanmerking komt

ONZE EXPERTISE

Een gevel isoleren: de verschillende stappen

Wij plaatsen het isolatiemateriaal op de buitenmuren

De eerste fase van externe thermische isolatie is het aanbrengen van de isolatie. Het soort isolatie zal afhangen van uw voorkeur of budget. Het kan zijn:

  • polystyreen
  • polyurethaan
  • glaswol
  • kurk
  • cellulose

 

Harde geëxtrudeerde polystyreenisolatie wordt sterk aanbevolen vanwege de sterkte en de prestaties ervan, evenals polyurethaanplaten.

Wij bereiden de isolerende laag voor op de afwerkingslaag

Om de thermische isolatie van de gevel af te werken, kan het, indien u kiest voor een enigszins zware en/of dikke bekleding, nodig zijn een constructie te plaatsen om de bekleding te ondersteunen. Het frame ondersteunt niet alleen de bekleding, maar creëert ook een ventilatiestrook tussen de isolatie en de bekleding, zodat er geen vocht kan binnendringen.

Afwerking van de isolatie: we plaatsen de nieuwe gevelbekleding

In dit stadium gaan de specialisten van ons isolatiebedrijf over tot de plaatsing van de gevelbekleding. Afhankelijk van of u een modern of een traditioneel huis heeft en de oorspronkelijke staat van de gevel, zijn er verschillende alternatieven mogelijk.

uw wensen tellen

Afwerking: ons gevelisolatiebedrijf gebruikt verschillende soorten coating

Bakstenen of gevelplaten

Gebruik van bakstenen of gevelplaten

Bakstenen zijn door hun eenvoud een populaire oplossing voor de afwerking van de isolatie van buitenmuren. Ook bekend als gevelstenen. Gevelstenen hebben een zeer elegant ontwerp.

De bekledingsplaten zijn dun en kunnen relatief snel worden geplaatst (er is geen constructie nodig).

Gebruik van pleisterwerk of gevelbepleistering

Afwerking met pleisterwerk of gevelbepleistering wordt gedaan in verschillende uitvoeringen. De kleuren of patronen kunnen naar eigen smaak worden gekozen, zodat u een unieke stijl kunt bereiken die aansluit bij de architectuur van het huis.

Rendering of gevelrendering

Gebruik van alle soorten bekleding (hout, metaal of synthetisch materiaal)

De voornaamste houtsoorten die voor na-isolatiebekleding worden gebruikt, zijn behandeld hout en tropisch hardhout. Een houten frame wordt gebruikt om de houten planken over de isolatielaag te bevestigen. Houten bekleding geeft een natuurlijke uitstraling aan de gevel.

Metalen gevelbekleding is populair vanwege zijn veelzijdigheid en robuustheid. Metalen of kunststof gevelbekleding kan worden vervaardigd van PVC, aluminium, staal of panelen en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze afwerking wordt vaak gekozen voor het isoleren van moderne gebouwen.

Naast de bovengenoemde afwerkingen is het ook mogelijk een nieuwe muur te laten metselen. Deze laatste optie is de duurste.

Wilt u uw gevel laten isoleren?

Vraag een gratis offerte aan

5/5 - (1 stemmen)