WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

Uw dakisolatie specialist in België

DAKIsolatie

Dakisolatie helpt om warmteverlies te beperken, waardoor u kunt besparen op uw energiekosten. Bij D&D Isolation, voeren wij dakisolatie werkzaamheden uit:

  • Voor een gebouw in renovatie
  • Voor een gebouw in aanbouw
  • Van de binnenkant
  • Van de buitenkant

 

D&D Isolation werkt met een team van ervaren vakmensen en is een specialist op het gebied van thermische isolatie.

 

Een isolatieproject?

Vraag nu uw gratis offerte aan

BEWEZEN EXPERTISE

De technieken die wij gebruiken om uw dak te isoleren

Isolatie door uitspreiding

Uitspreiding van bulkisolatie, wat is dat?

Om een dak te isoleren door te spreiden, plaatsen onze specialisten het isolatiemateriaal in bulk op de vloer van het frame of de zolder. Deze methode wordt handmatig uitgevoerd en is geschikt voor kleine oppervlakten. Deze techniek heeft ook geen apparatuur nodig. Kiest u voor het spreiden van isolatie, dan bent u vrij om de dikte van het toe te passen isolatiemateriaal te bepalen.

Isolatieplaten, wat zijn dat?

Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van vacuüm isolatiepanelen, waarvan bekend is dat ze bovengemiddeld isolerend zijn wat betreft geluid en warmte. Het is complexer dan de meeste andere technieken. Wij raden aan om plaatisolatie te gebruiken in huizen met draagbalken.

Isolatie door panelen

Inblaasisolatie

Wat is inblaasisolatie?

Deze variant van dakisolatie is voornamelijk gebaseerd op het gebruik van een inblaasmachine. Het is de meest gebruikte techniek, waarschijnlijk vanwege de daarmee te behalen resultaten. Bij D&D Isolation hebben we de meest efficiënte inblaasmachines om deze resultaten te bereiken.

Inblaasisolatie kan in alle soorten huizen worden gebruikt, zelfs in de meest onbereikbare ruimtes. Het garandeert een maximale precisie bij de verspreiding van de isolatie, evenals een zekere snelheid bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Welke techniek is geschikt voor uw isolatieproject?

Bel ons en ontvang persoonlijk advies

Dakisolatie

Moet je van binnen of van buiten isoleren?

Van binnen isoleren is de meest voordelige oplossing

De staat en de structuur van het dak bepalen of het van buitenaf of van binnenuit moet worden geïsoleerd. Bij D&D Isolation, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in dakisolatie, raden onze experts aan om van binnenuit te isoleren wanneer de zolderuimte niet wordt gebruikt. Het is dan wel belangrijk dat de dakconstructie nog stevig en sterk genoeg is. Het nadeel is dat de enige beschikbare ruimte onder het dak beperkt wordt.

dakisolatie-binnenmuur-isoleren

Uitwendige isolatie voor grootschalige werkzaamheden

buitenmuur-isolatie

Externe isolatie is de ideale oplossing wanneer er al weinig ruimte onder het dak is en de zolder erg vol is. Tot de voordelen behoort de bescherming van het dak tegen vorst, vocht en alle andere klimaatgerelateerde factoren. Bovendien zullen dankzij de uitwendige isolatie de zichtbare balken of het elegante dakgebinte, dat vroeger het interieur van het huis extra charme gaf, behouden blijven.

Isolatie van buitenaf is tamelijk ingewikkeld en vereist het verwijderen en opnieuw installeren van het dak. In vergelijking met isolatie van binnenuit is de prijs van dakisolatie van buitenaf gemiddeld hoger. Dit alternatief wordt dan ook aanbevolen door onze specialisten op het gebied van dakisolatie in België, wanneer de isolatie moet worden uitgevoerd in het kader van een renovatie- of bouwproject.

Wij begeleiden u bij uw isolatieproject

Vraag nu uw gratis offerte aan 

EEN WIN-WIN SITUATIE VOOR U

Waarom uw dak isoleren?

temperatuur-verwarming-bezuinigen
Beperking van temperatuurschommelingen

30% van het warmteverlies als gevolg van frequente temperatuurschommelingen komt door het dak. Met onze dakisolatie zullen deze verliezen afnemen en zult u minder energie verbruiken.

comfort-huis
Geniet van een comfortabeler huis

Een goed geïsoleerd dak beschermt het huis tegen droogte en vocht. U profiteert van een betere luchtkwaliteit in huis. Bovendien wordt dankzij de isolatie van het dak het geluidscomfort binnenshuis geoptimaliseerd.

bespaar-energie-geld
Besparingen

Het isoleren van uw dak vermindert warmteverlies. Hierdoor zal er minder behoefte zijn aan ventilatie of verwarming, en zullen uw rekeningen lager uitvallen. Een geïsoleerd dak is ook potentieel beschermd tegen de invloeden van het weer. Het dak zal langer meegaan, en u zult niet te snel moeten investeren in onderhoud of een nieuw dak.

Profiteer van de voordelen van dakisolatie.

Neem contact met ons op om uw isolatieproject te bespreken.

EEN WIN-WIN SITUATIE VOOR U

De soorten isolatie die wij gebruiken

Dakisolatie in België: de meest gebruikte materialen

De bekendste isolatiematerialen zijn dunne isolatie, minerale wol en synthetische isolatie. Minerale wol (steenwol of glaswol) en synthetische isolatoren leveren de beste prestaties, zowel op het gebied van thermische weerstand (weerstand tegen warmte) als op het gebied van geluidsisolatie en vochtbestendigheid. Dunne isolatiematerialen zijn uitstekend bestand tegen vocht, maar zijn minder doeltreffend voor geluidsisolatie.

Andere isolatiematerialen die door ons dakisolatiebedrijf worden gebruikt

Er zijn ook zeer doeltreffende natuurlijke isolatiematerialen, die weliswaar minder bekend zijn. Deze materialen zijn veilig en uitstekende vochtregulatoren, en worden ook wel bio-isolatoren genoemd. Ze zijn over het algemeen minder efficiënt dan de vorige reeks isolatoren, maar ze zijn nog steeds zeer nuttig als het gaat om de renovatie van een oud huis.

Zodra wij meer weten over uw project, zullen wij u helpen de meest geschikte isolatie voor het dak van uw huis te kiezen.

Welk materiaal is geschikt voor uw isolatieproject?

Bel ons om meer te weten te komen over onze expertises

PROFITEREN VAN BELGISCHE OVERHEIDSSTEUN

Waals Gewest/Wallonië

Het Waalse Gewest kent premies toe voor dakisolatiewerkzaamheden, afhankelijk van de verwezenlijkte energiebesparing. Na de isolatie van uw dak ontvangt u van het Gewest €0,15 voor elk bespaard kilowattuur.

Als het gebruikte materiaal bio-isolatie is (ten minste 70%), wordt een bonus van 25% toegekend. Het bedrag wordt ook vermenigvuldigd met een coëfficiënt (van 1 tot 6), afhankelijk van uw inkomen.

Brussel

In het Brusselse Gewest variëren de premies voor dakisolatie ook afhankelijk van uw inkomensniveau. U ontvangt minimaal €20 en maximaal 50 per vierkante meter geïsoleerd dak. Als u natuurlijke isolatie gebruikt, wordt de premie verhoogd met 15 per vierkante meter.

5/5 - (2 stemmen)