Uw isolatiespecialist in België

D&D Isolation voert uw isolatiewerken uit in België voor:

EEN COMPLEET DIENSTENAANBOD


Onze isolatiemethodes

isolatie-dak-belgie
Dakisolatie

Als specialisten in dakisolatie in België, isoleren wij uw dak om warmteverlies te beperken en energie te besparen.

zolder-isolatie
Zolderisolatie

Wilt u uw zolder isoleren? Ons team zal u helpen met de uitvoering van uw project.

isolatie-muur-belgie
Muurisolatie

Wij passen ons aan uw behoeften aan en kunnen uw muren van binnenuit of van buitenaf isoleren.

Vloerisolatie
Vloerisolatie

D&D Isolation zal u helpen met uw vloerisolatie met behulp van ons team van experts.

gevel-isolatie
Gevelisolatie

Het isoleren van uw gevel is een goede manier om warmteverlies te beperken, de akoestiek van uw huis te verbeteren en uw gevel te vernieuwen.

garage-isolatie-binnenmuur
Garageisolatie

Het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis kan ook via uw garage gerealiseerd worden.

spouwmuur-inblaas-isolatie
Spouwmuurisolatie

Bij D&D Isolation isoleren wij uw spouwmuren door middel van een inblaasproces.

verloren-zolder-isolatie
Verloren zolderisolatie

Onze isolatiespecialisten kunnen uw verloren zolderruimte isoleren door het inblazen van isolatiematerialen.

Een isolatieproject?

Vraag nu uw gratis offerte aan

DE JUISTE KEUZE MAKEN VEREIST EEN GOED INZICHT

Waarom zou u uw huis isoleren?

Beperking van warmteverlies

Slechte isolatie, zowel in het dak als op zolder, kan verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk energieverlies. Naar schatting is slechte isolatie verantwoordelijk voor 20-30% van het totale warmteverlies in een huis.

Door de isolatie van uw woning te optimaliseren, beperkt u het warmteverlies en regelt u de temperatuur van uw woning het hele jaar door.

 
vermijd-warmte-problemen-zolder-isolatie
factuur-energiebesparing

Uw energierekening verlagen

Volgens het ADEME (Agence Française de Transition Ecologique) is de verwarming onze grootste energieuitgave, met een aandeel van ongeveer 60%.

Door uw woning goed te isoleren beperkt u het energieverlies, optimaliseert u de verwarming van uw woning en verlaagt u dus uw energierekening. Met andere woorden, als u uw huis goed isoleert, bespaart u elke maand geld!

Schimmel voorkomen

Isolatie kan worden beschouwd als een bescherming van uw huis tegen de elementen van buitenaf, omdat het uw huis beschermt tegen slechte weersomstandigheden  hevige hitte, regen, wind, etc.).

 

Een goede isolatie voorkomt ook dat vocht de muren van uw huis binnendringt, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen, wat gevaarlijk is voor zowel het behoud van de fundering van uw huis als voor uw gezondheid.

schimmel-voorkomen-isoleren
comfort-huis-binnenmuur

Optimaal comfort in zomer en winter

Een slecht geïsoleerd huis functioneert als een zeef. Het warmtelek leidt ertoe dat de door het verwarmingssysteem geproduceerde warmte naar buiten ontsnapt en de koude lucht van buiten naar binnen komt.

In de winter houdt een goede isolatie de kou buiten de woning en optimaliseert de isolatie de verwarming die binnen wordt gebruikt. Omgekeerd, in de zomer houdt een geïsoleerd huis de warmte buiten.

Dit houdt het huis koel, zonder de airconditioning te veel te gebruiken. Dit optimaliseert het comfort en bespaart energie!

De waarde van uw huis verhogen

Uit bezorgdheid om het milieu en hun portemonnee kijken de Belgen steeds vaker naar de energielabels van woningen voordat zij een woning kopen of huren.

Deze laatste, variërend van A (weinig energieconsumerende gebouwen) tot G (veel energiecosnumerende gebouwen) geeft informatie over het niveau van broeikasgasuitstoot door de woning. Het is tot stand gekomen door het PEB (Diagnostic de Performance Énergétique du Bâtiment).

Deze rating is nu een essentieel criterium voor het kopen van een huis, omdat het er voor zorgt dat de toekomstige eigenaar niet hoeft te investeren in energierenovatie.

 
energie-besparing-waardestijging
premie-belgie-subsidie-isolatie

Profiteer van premies en bonussen

De Belgische en de Franse regering hebben verschillende financiële steunmaatregelen getroffen om eigenaren van vervuilende panden ertoe aan te zetten energierenovatie in hun woningen uit te voeren.

Er zijn verschillende soorten steun: Ma Prime Renov’, het belastingkrediet, het CEE. Er zijn verschillende steunmaatregelen en premies beschikbaar om de lasten die deze renovaties met zich mee kunnen brengen, te beperken.

Deze worden berekend op basis van de verrichte werkzaamheden (muurisolatie, zolderisolatie, enz.) en het inkomen van de eigenaar van het onroerend goed.

 

Uw ecologische voetafdruk verkleinen

Zoals hierboven uitgelegd, voorkomt een goede isolatie warmteverlies, en dus ook energieverspilling. Door de isolatie van ons huis te verbeteren, verkleinen we de koolstofvoetafdruk en beschermen we het milieu. Daarom kan isoleren een manier zijn om het milieu te beschermen.

ecologisch-milieu-voetafdruk-verkleinen
geluidsoverlast-geluidswerend-geluidsdicht

Vermindering van geluidsoverlast

Slechte of oude isolatie kan voor geluidsoverlast zorgen. Om een einde te maken aan deze overlast worden veel natuurlijke materialen gebruikt voor isolatie om een betere akoestische bescherming te creëren.

Zo worden kurk of cellulosewatten gebruikt om de dialoog tussen de externe geluiden (drukke wegen, luchthavens…) en interne geluiden van een ruimte te verminderen.

 

Uw EPB verbeteren

De EPB of energieprestatiediagnose van een gebouw is een indicator van het verbruik van uw woning. De labels, gerangschikt van A tot G, geven een indicatie van de vervuiling die door uw huis wordt veroorzaakt. Hoe dichter uw label bij de letter A ligt, hoe zuiniger uw woning is en hoe eerder (en duurder) u uw woning zal verhuren of verkopen.

Als u uw EPB verbetert door energierenovatiewerkzaamheden uit te voeren, kunt u in de toekomst besparingen realiseren.

 
energiebesparing-EPB-waardestijging
thermisch-isolatie-warmte-koudebruggen

Vermijden van luchtinfiltratie en thermische bruggen

Isolatie gaat niet alleen over muur- of zolderisolatie. Voor een optimale isolatie moet namelijk rekening worden gehouden met een hele reeks werken, namelijk: dakisolatie, muren, timmerwerk, stopcontacten, etc. Het is belangrijk de gebieden te identificeren waar snel lucht kan binnendringen om uw isolatiewerk doeltreffend te maken.

 

Vraag ons om advies

Bel ons voor een persoonlijk gesprek

VIND HIER WAT HET BESTE BIJ U PAST

De verschillende soorten isolatie

Isolatie

Thermisch

Thermische isolatie beschermt u, zoals de naam al zegt, tegen temperatuurschommelingen, oftewel bescherming tegen hitte in de zomer en kou in de winter.

Wat is thermische isolatie?

Het aanbrengen van thermische isolatie in de woning zorgt voor werkelijke energiebesparingen en een aangenaam gevoel van temperatuur in de woning. In de winter houdt thermische isolatie de warmte tegen die van het huis naar buiten gaat en vice versa in de zomer. Over het algemeen staat thermische isolatie voor alle middelen die worden toegepast om te voorkomen dat warmte onstnapt naar andere plekken.

Deze voordelen :

Thermische isolatie heeft vele voordelen, zoals een stijging van de warmte in de winter (gemiddeld +4°), een koelte die in de zomer behouden blijft door de warmte buiten de muren van het huis te houden, een vermindering van de broeikasgassen door een vermindering van het energieverbruik. Het maakt het huis ook gezonder voor de bewoners door vochtinfiltratie en schimmelvlekken te verminderen.

Verschillende technieken voor succesvolle thermische isolatie:

– zolderisolatie
– kelderisolatie
– muurisolatie

Wat is akoestische geluidsisolatie?

Akoestische isolatie is anders dan thermische isolatie, omdat andere materialen en technieken worden gebruikt. Voordat u aan deze vorm van isolatie begint, kan het de moeite waard zijn om u te laten informeren over de verschillende geluiden die er bestaan:

– Luchtgeluid (geluid dat onder deuren doorgaat en zowel van binnen als van buiten het huis komt)
– Apparatuurlawaai (leidingen, ventilatie, etc.)
– Impact (extern geluid dat het gebouw binnendringt)

 

Er zijn verschillende technieken om deze geluidsoverlast te beperken:

– Geluidsisolatie van wanden en scheidingswanden
– Geluidsisolatie van ramen
– Geluidsisolatie van vloeren

Voor een goede isolatie kunnen de volgende materialen worden gebruikt: glaswol, steenwol of polyurethaan composietschuim.

Tenslotte is het voor deze isolatie belangrijk te begrijpen dat het niet de hoeveelheid materialen is die de overlastproblemen zal verhelpen, maar vooral het gewicht van deze materialen (massawet). Tussen een betonnen muur en een bakstenen muur zal de betonnen muur altijd beter beschermd zijn tegen lawaai dan de baksteen, die hol en dus lichter is.

Isolatie

Akoestisch

Geluidsisolatie beperkt het geluid tussen de binnen- en buitenkant van een woning

Isolatie

Geluid

Geluidsisolatie wordt vaak verward met akoestische isolatie, maar geluidsisolatie heeft niet het doel lawaai van buitenaf te voorkomen, maar te zorgen voor een goed geluid in huis.

Wat is geluidsisolatie?

Uw huis isoleren door middel van geluidsisolatie betekent voorkomen dat geluiden van binnen naar buiten worden gezonden. In tegenstelling tot andere soorten isolatie (die voorkomen dat verschillende externe geluiden de woning binnendringen) is geluidsisolatie een oplossing om geluiden van binnen te dempen. 

Een van de meest gebruikte materialen voor geluidsisolatie zijn grijze schuimplaten met noppen. Ze worden meestal gebruikt in kantoren en muziekstudio’s om te voorkomen dat er buiten lawaai wordt geproduceerd.

Een isolatieproject?

Vraag nu uw gratis offerte aan

EEN GESCHIKTE OPLOSSING VOOR IEDERE BEHOEFTE

Onze isolatiematerialen

VAN PLAN OM ER DEEL VAN UIT TE MAKEN

Onze prestaties

Ontdek enkele van de uitgevoerde isolatieprojecten in België

zij gingen u voor

Voor/Na

Ontdek de voor en na foto´s van isolatieprojecten die we in België hebben uitgevoerd

VOOR                                NA

DIT zou u kunnen zijn

Wat onze klanten zeggen over ons

FAQ

HOEVEEL KOST HET OM EEN HUIS TE ISOLEREN

De kosten voor het isoleren van een huis kunnen variëren afhankelijk van verschillende criteria. Voor thermische isolatie, bijvoorbeeld, is het belangrijk om rekening te houden met:

– Het deel van het huis dat moet worden geïsoleerd (dak, muur, ramen, etc.)
– De totale oppervlakte (m2)
– De te gebruiken materialen (glaswol, polystyreenplaten, etc.)
– De kwaliteit van de isolatie (hoe lang gaat het mee, hoeveel moet je gebruiken)
– De arbeidskosten

Voor een goede isolatie kan het de moeite waard zijn om synthetische of minerale isolatie te gebruiken, zoals de bekende glaswol of steenwol. Het is ook raadzaam om materialen niet alleen op basis van de prijs per vierkante meter te kiezen. Het montagecomfort, de levensduur van de isolatie, de thermische en geluidsisolerende prestaties zijn belangrijke criteria om op lange termijn rekening mee te houden.

Voor een volledige thermische isolatie, zijn hier de meest gebruikelijke prijzen:

– Isolatie van binnenmuren (ongeveer €60/m2)
– Isolatie van buitenmuren (ongeveer € 150/m2 voor bekleding)
– Zolderisolatie (ongeveer €70/m2 voor de binnenkant en €170/m2 voor de buitenkant)
– Vloerisolatie (ongeveer €50/m2)

Vergeet niet dat de Franse staat veel financiële steun en premies biedt voor deze milieubeschermingsmaatregelen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de Effy-premie, MaPrimeRenov’ of de rentevrije ecolening in uw gemeente als u in België woont.

ZIJN ER ISOLATIEPREMIES IN BELGIË

Er zijn ook subsidies voor energierenovatie in België. Aan deze subsidies zijn echter bepaalde voorwaarden verbonden.

In Wallonië, bijvoorbeeld, is het alleen mogelijk toegang te krijgen tot subsidies als u in de afgelopen 7 jaar een controle van het energieverbruik heeft laten uitvoeren. Deze bedragen tussen 110 en 660 euro, afhankelijk van het inkomen van de huiseigenaren. Elk gewest in België heeft zijn eigen financiële steun en extra premies. In het Brusselse Gewest bedraagt de steun voor de isolatie van de binnenmuren en van de vloer tussen €20 en 30/m2, afhankelijk van het inkomen en tot maximum 50% van de kosten. In het Vlaamse Gewest zijn de premies verdeeld in verschillende categorieën: de basispremie en de verhoogde premies. Voor dakisolatie bedraagt de basispremie €4/m2 en kan deze oplopen tot €18,50/m2 voor de verhoogde premies. Het bedrag varieert ook als er asbest wordt aangetroffen in de isolatie van het pand.

In het geval van uitgebreidere energierenovatiewerkzaamheden kunnen ook extra bonussen en subsidies worden aangevraagd. Hier zijn enkele voorbeelden:

– €1.250 voor 3 werkzaamheden
– €1.750 voor 4 werkzaamheden
– €4.750 voor 7 werkzaamheden

Voor meer informatie over de premies en subsidies die in België beschikbaar zijn, klik hier.

WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE SOORTEN ISOLATIE

Isolatie kan in verschillende categorieën worden ingedeeld:

– Natuurlijke isolatie
– Minerale isolatie
– Synthetische isolatie

Natuurlijke isolatoren zijn een goede oplossing om onze impact op het milieu te verbeteren. Zij zijn rechtstreeks afkomstig uit de natuur en kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn:

– Hennepwol: dit 100% recycleerbare materiaal is nu een van de meest ecologische op de internationale markt.
– Houtwol: gemaakt van gerecycleerd hout, is zeer nuttig voor dak- en muurisolatie.
– Schapenwol: al honderden jaren gebruikt, het blijft een veilige keus
– Stro: hoewel het volumineuzer kan zijn dan andere natuurlijke isolatoren, is stro nog steeds een goed materiaal voor huisisolatie.
– Eendenveer: wordt weliswaar niet veel gebruikt, maar is toch zeer doeltreffend. Het kan ook worden gemengd met andere materialen zoals schapenwol.

Minerale isolatie is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal. Het zijn natuurlijke materialen die door de mens zijn getransformeerd om hun efficiëntie te optimaliseren. Onder hen kunnen we in het bijzonder noemen:

– Geëxpandeerde klei: hoofdzakelijk gebruikt voor akoestische isolatie, heeft deze isolator met lage thermische capaciteit desondanks een lange levensduur.
– Glaswol: bekend bij iedereen, het is samengesteld uit gerecycleerd zand en glas. Het is tot op heden het meest gebruikte isolatiemateriaal.
– Perliet: Dit isolatiemateriaal is afkomstig van vulkanisch gesteente en wordt niet op grote schaal gebruikt. In tegenstelling tot andere minerale materialen is het recycleerbaar.
– Steenwol: gemaakt van basalt, is het equivalent van glaswol met een langere weerstand in de tijd.

Tenslotte worden synthetische isolatiematerialen door de mens chemisch geproduceerd en hebben zij een negatieve invloed op het milieu. Met hun hoge thermische prestaties worden deze materialen nog steeds veel gebruikt, ook al lijkt hun verbruik af te nemen dankzij de opkomst van natuurlijke isolatie.

Er zijn verschillende soorten:

– Fenolschuim: dit materiaal is een van de enige synthetische isolatoren die niet in brand vliegen. Het is dunner dan de andere en je moet er meer kopen om het gewenste resultaat te krijgen.
– Geëxtrudeerd polystyreen: Er zijn verschillende soorten polystyreen. Geëxtrudeerd polystyreen wordt gebruikt voor in huizen. Het is robuust en heeft een lange levensduur.
– Polyurethaan: Dit is een van de meest efficiënte isolatiematerialen. Het is veelzijdig, kan in verschillende huizen worden toegepast en is niet erg gevoelig voor water.

Notez ce page