WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

mei 31, 2022

Helpt isoleren om schimmel tegen te gaan?

dd-isolation

Schimmel in de woning is op zijn zachtst uitgedrukt een vervelend probleem. De gekende donkere kringen en de bijbehorende muffe geur zijn niet hoe u zich uw woning voorstelt. En maar goed ook, want naast het ontsieren van het zicht van muren en plafonds en de geur is schimmel ook allesbehalve gezond om in te wonen.
Merkt u schimmelvorming of de muffe geur op, wacht dan niet langer en schakel onmiddellijk een professional in. Hebt u bouwplannen of verbouwplannen, vraag dan vast en zeker ook advies aan de expert in doeltreffend isoleren, namelijk DD-Isolation.

Op welke manier ontstaat schimmel?

Schimmel ontstaat altijd naar aanleiding van een vochtprobleem. Een woning die niet in voldoende mate geïsoleerd wordt, is erg onderhevig aan vocht die via muren en plafonds binnen komt. Schimmel in de kelder, vocht in de slaapkamer, vocht in de badkamer, iedere kamer van uw woning kan aangetast worden en dat heeft grote gevolgen voor uzelf en voor uw woning.
Vocht dat door muren en plafonds de woning binnenkomt, zal in geen tijd schimmel veroorzaken en dan is het een kwestie van snel handelen. Schimmels verspreiden zich snel en zolang het vochtprobleem niet opgelost is, zullen ze dit blijven doen.

De gevolgen van schimmel zijn niet min

Schimmels hebben tal van gevolgen.

  • Ze zorgen voor een onaantrekkelijk zicht in uw woning door de vorming van zwarte kringen
  • Ze verspreiden een muffe geur die vertoeven in de woning onaangenaam maakt
  • Schimmels kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken
  • Schimmels kunnen zorgen voor houtrot wat ten koste gaat van de stevigheid van de houten constructies in uw woning.

Isoleren helpt om schimmel tegen te gaan

Om te weten hoe isoleren kan helpen om schimmel tegen te gaan, is het goed eerst een zicht te krijgen op hoe de spouwmuren opgetrokken worden. Bij het bouwen van een woning wordt gebruik gemaakt van spouwmuren. Die bestaan uit een buitenmuur en een binnenmuur met daartussen een tiental centimeter ruimte. Door isolatiemateriaal te plaatsen (voor nieuwbouw) of door isolatie in te spuiten (voor reeds bestaande woningen) tussen de beide muren, kunt u de vorming van schimmels voorkomen. Isolatie is geen methode om aanwezige schimmel te bestrijden, maar wel om schimmelvorming in de toekomst te voorkomen. De isolatie zorgt ervoor dat u de temperatuur in de woning quasi constant kan houden en zijn er geen temperatuur uitschieters die de vorming van schimmels aanmoedigen.

Spouwmuurisolatie bij nieuwbouw

Voor nieuwbouwwoningen is het plaatsen van spouwmuurisolatie natuurlijk het makkelijkst. Dit kan namelijk gewoon mee opgenomen worden tussen het bouwen van de binnen- en de buitenmuur door. De isolatie kan geplaatst worden zonder ingrijpende werkzaamheden.

Spouwmuurisolatie bij bestaande woningen

Bij bestaande woningen zal in de eerste plaats een analyse gemaakt worden van de spouwmuren en de niet opgevulde ruimte. Voor het spuiten van het isolatiemateriaal zullen in de muur op verschillende plaatsen gaten gemaakt worden waarlangs de isolatie gelijkmatig gespoten kan worden. Hierna worden de gaten vakkundig gedicht zonder afbreuk te doen aan het zicht van uw woning.

Subsidies voor isolatiewerken

Woningeigenaars die investeren in het isoleren van hun woning kunnen daarvoor aanspraak maken op subsidies. Hoeveel die subsidie bedraagt, verschilt per gebied en per gemeente, alsook van de aard van de werken. DD-Isolation helpt u bij elke stap om de voorziene subsidies aan te vragen.

DD-Isolation is uw specialist in schimmelbestrijding

Om uw woning optimaal te beschermen tegen inkomend vocht en daaraan gekoppeld de vorming van schimmels, kunt u vandaag nog beroep doen op DD-Isolation. Onze xpertise, kennis en ervaring maken ook van uw project een succes.
Vraagt u snel een vrijblijvend gesprek aan waarbij wij kunnen nagaan hoe we u het beste kunnen helpen en op basis hiervan kunnen wij u ook een offerte op maat bezorgen. Al uw isolatiewerken zijn bij DD-Isolation in de beste en meest professionele handen.

Notez ce post