WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

juni 1, 2022

Moet u het dak of de vloer van uw zolder isoleren?

dd-isolation

Moet u het dak of de vloer van uw zolder isoleren?

De zolder van uw woning is vaak een vergeten ruimte. Een ruimte waar gerief dat niet gebruikt wordt, opgeslagen wordt of die zelfs helemaal geen bestemming heeft gekregen. Toch is uw zolder een belangrijke ruimte als u een duurzamere woning wenst. Door hier optimaal in te zetten op isolatie van zowel het dak als de vloer kunt u heel wat geld besparen en u krijgt er zelfs nog premies voor.
DD-Isolation is al 25 jaar partner in professionele isolatie, ook voor de isolatie van de vloer en het dak van uw zolder.

Het dak van uw zolder isoleren

Een eerste belangrijk stap naar een goede isolatie van uw zolder, is het isoleren van het dak. Via het dak gaat veel van de warmte verloren in de winter en de kou verloren in de zomer.

Voor de isolatie van uw dak hebt u twee keuzes. U kunt ervoor opteren om door middel van losse ingespoten vulling uw dak te isoleren. Hierbij wordt een machine gebruikt om in schuimvorm het volledige dak op een vrij snelle en relatief goedkope manier te isoleren . U kunt er ook voor kiezen om te isoleren door middel van minerale wol op rol. In dit geval zullen er twee lagen van de isolerende wol aangebracht worden, eentje tussen de balken en eentje erover om de overgebleven luchtspleten te bedekken.

De vloer van uw zolder isoleren

Een zolderruimte wordt in veel gevallen niet als woonruimte gebruikt en hoeft u die ook niet te verwarmen met de energie die u in de woonkamers opwekt. Door te investeren in vloerisolatie voor uw zolder, blijft alle opgewekte warmte binnen op die plaatsen waar het nodig is.

De voordelen van het isoleren van uw zolder

Als u denkt aan de kosten die het isoleren van uw zolder met zich meebrengen, denkt u dan zeker ook aan de voordelen die het isoleren met zich meebrengt. De balans zal al snel overhellen naar de kant van de voordelen en u zult zich afvragen waarom u er nog niet eerder werk van maakte.

Een groot verschil op uw energierekening

Wist u dat een niet geïsoleerde zolder u een meerkost van 20 tot 30% oplevert op uw energierekening? De warmte die u opwekt, gaat deels verloren en dat is niet alleen nadelig voor uw portemonnee, maar uiteraard ook voor het milieu en verhoogt uw ecologische voetafdruk. Door het plaatsen van professionele isolatie van DD-Isolation hebt u onmiddellijk een lagere energiekost en hebt u de investering snel terugverdient.

Optimale klimaatregeling

De temperatuur in uw woning staat centraal in uw wooncomfort. Een geïsoleerde zolder zorgt er in de wintermaanden voor dat het in uw woning altijd lekker warm blijft en dat u het heerlijk koel kan houden in de woon- en slaapkamers in de zomermaanden.

Uw woning stijgt in waarde

Een goed geïsoleerde woning is een duurzame woning en daar kunt u bij een eventuele verkoop de vruchten van plukken. Omdat duurzaam wonen op vandaag een belangrijk thema is, betalen kopers er graag extra voor. Het bespaart hen na aankoop ook de kosten en moeite om dit zelf nog te moeten realiseren.

Uw geniet meteen ook van akoestische isolatie

Door het isoleren van uw dak, kan u in één klap ook genieten van degelijke akoestsiche isolatie. Geluiden van buitenaf worden buiten gehouden en omgekeerd. Een absolute aanrader voor iedereen die in een drukke buurt woont of die zelf al eens wat lawaai durft produceren.

Isoleren verdient een premie

Het milieu en het verkleinen van de ecologische voetafdruk staan hoog op de agenda van de verschillende overheden. Om die reden werd dan ook besloten dat huiseigenaren die inspanningen leveren om hieraan hun steentje bij te dragen een beloning in de vorm van een premie verdienen. Afhankelijk van waar u woont, van uw inkomen en van de mate van isoleren, kunt u rekenen op een premie die kan oplopen tot 15,00 euro per vierkante meter.
Als u deze premie samentelt met de besparing op uw energiefactuur ziet u al snel de meerwaarde van het isoleren van uw zolder in.

Contact opnemen met DD-Isolation, uw specialist in zolderisolatie

Wilt u graag weten hoe u uw zolder op de best mogelijke manier kunt isoleren en genieten van de talrijke voordelen? Uw wensen en beschikbaar budget vormen de basis, de kennis en expertise van DD-Isolation bieden de oplossing.

U hebt er misschien nog nooit echt bij stilgestaan of het werd steeds op de lange baan geschoven, maar werk maken van de isolatie van uw zolder loont vast en zeker de moeite op vele vlakken. U bespaart op uw energiefactuur, u kunt genieten van optimaal wooncomfort en uw woning stijgt meteen in waarde.

Notez ce post