WIJ ZOEKEN GEVELBOUWERS

maart 9, 2022

Waarom u uw garage zou moeten isoleren

dd-isolation

Hoofdzakelijk ontworpen om uw voertuigen of andere persoonlijke bezittingen te huisvesten, moet de garage, zoals elke andere ruimte in uw huis, perfect geïsoleerd zijn om vele redenen. Het isoleren van uw garage zorgt voor meer comfort, minder warmteverlies en een vermindering van het energieverbruik. We vertellen je alles in dit artikel!

Vermijden van warmteverlies

Om de meeste warmte uit uw huis te halen, moet u ervoor zorgen dat de isolatie in alle kamers goed is, dus ook in uw garage. Op deze manier kunt u optimaal energie en dus geld besparen.
Slecht of niet uitgevoerde garage-isolatie creëert een koudebrug tussen de buitenkant en de binnenkant van de rest van het huis. De energie die gebruikt wordt om het huis warm te houden, wordt eenmaal in de garage afgevoerd. Dit is niet zonder gevolgen, want het tast het thermische comfort van uw woning aan en leidt tot een reeks problemen, zoals

  • Hogere elektriciteitskosten
  • Lekkage door tocht
  • Totale kwetsbaarheid voor vochtigheid

 

vermijd-warmte-problemen-zolder-isolatie

Plafondisolatie van de garage van binnenuit: een zeer doeltreffende oplossing

Garage plafond isolatie kan zowel van binnen als van buitenaf worden gedaan. De te gebruiken methode zal uiteraard afhangen van de vorm van uw dak. Om deze taak uit te voeren, raden wij u aan een beroep te doen op een vakman in de isolatiesector.
Belangrijk: Het dak van uw garage van binnenuit isoleren, is de meest economisch voordelige optie, omdat het uw energieverbruik aanzienlijk zal verminderen. De kosten van het isoleren van een garage plafond lopen uiteen, omdat elke beroepsbeoefenaar zijn of haar eigen prijs heeft. Als u wilt, kunt u hier contact met ons opnemen om een of meer offertes te krijgen.

Vloerisolatie: een uitstekend alternatief

Vloer isolatie van de garage kan over de vloer of onder de vloer worden aangebracht. Isoleren onder de vloer is doeltreffender dan isoleren over de vloer, maar is niet op alle vloertypes haalbaar.
Isolatie onder de vloer wordt aangebracht via de kruipruimte of het kelderplafond.

Isolatie boven de vloer is gemakkelijker om aan te brengen, maar dan zou de vloerbedekking verwijderd moeten worden. Na het aanbrengen van de isolatie wordt een nieuwe vloerbedekking gelegd.

Omgaan met vochtproblemen

De verschillende gebruiksdoeleinden van een garage verschillen van persoon tot persoon. U kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als werkplaats of als wasruimte. De garage is ideaal om kleine activiteiten te ondernemen die rust om u heen vereisen. 

U kunt dus maatregelen nemen om een vochtige omgeving te vermijden. De beste oplossing is om uw garage te isoleren. Het biedt u de mogelijkheid om hetzelfde comfort van binnen naar uw garage te brengen.

 

vocht-muren-isolatie

Muurisolatie van binnen en buiten

Dit is een techniek die erin slaagt de thermische energie tussen uw muren te bewaren, wat ook voor waterdichtheid zorgt. Daarom moet van tevoren zorgvuldig worden gewerkt aan het opsporen en repareren van scheuren in muren. U kunt kiezen tussen:

  • Garage-isolatie van de binnenmuren
  • Garage-isolatie van de buitenmuren 

Isolatie van de binnenmuren concentreert zich op de binnenmuren van de garage. Eventuele scheuren zullen worden opgevuld en isolatiemateriaal zal op de muren worden aangebracht. 

Een metalen frame kan worden gebruikt om de isolatie aan de muur te bevestigen. Ook kan er gipsplaat worden gebruikt voor een mooie uitstraling. U moet er dan wel rekening mee houden dat u door de isolatie enige ruimte verliest.

Het isoleren van de buitenmuren is daarentegen minder eenvoudig. Het is aan te raden om het isoleren van de buitenmuren tegelijk te laten uitvoeren met een renovatie van de buitengevel. Dit komt omdat de gehele wandbekleding vervangen moeten worden na het isoleren. Als u een renovatie van de buitengevel niet had gepland, moet u rekening houden met onverwachte kosten.

Meer comfort

De andere reden waarom u zou moeten nadenken over het isoleren van uw garage is voor uw eigen comfort. Hoewel de belangrijkste functie van deze ruimte is om een veilige plaats te bieden voor uw voertuig, kunt u er ook uw vrije tijd doorbrengen. Voor sommige mensen kan dit namelijk een plek zijn om een hobby uit te voeren.

U moet niet het risico lopen ziek te worden van tocht. Als de muren, het dak of de vloer van uw garage defect zijn, moet u warmte-isolatiewerkzaamheden uitvoeren. Zou spouwmuurisolatie of plafondisolatie van buitenaf voldoende zijn om dit probleem op te lossen?

 

comfort-huisvesting

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een speciale isolatietechniek die wordt toegepast op een specifiek type muur. Er zijn muren die een spouwmuur hebben. Dit scheidt de binnenmuur van de buitenmuur. Sommige wandconstructies worden om technische redenen op deze manier gemaakt.

Het isoleren van dit type muur is zeer eenvoudig en voordelig. Om dit te doen, begint het werk van buitenaf. Er worden kleine gaatjes geboord in de voegen van de muren om toegang te geven tot de schuif. Hier komt het isolatiemateriaal te liggen.

Garage plafond isolatie van buitenaf

Net als garage plafondisolatie in de kelder, kan garageplafond isolatie op het dak op twee manieren worden gedaan. De optie om het dak van buitenaf te isoleren wordt gekozen wanneer u de dakbedekking wilt vernieuwen.

Het vereist veel precisiewerk. De isolatiepanelen, gekozen in functie van het dak, worden rechtstreeks geplaatst. De nieuwe dakbedekking zal de verrichte werkzaamheden verbergen.

Notez ce post